Cum recunoastem pielea sensibila si reactiva? - BHStudio

Draga mea,

Unele persoane sunt predispuse la o piele sensibila si reactiva din cauza genelor sau a unei conditii existente a pielii, iar altele o pot dobandi prin slabirea barierei naturale de protectie a pielii provocata de catre factorii externi iritanti, precum: poluarea, anumite ingrediente sau schimbarile de temperatura.

 

Mai jos regasesti cateva situatii cu care se confrunte persoanele cu pielea sensibila:

 

1.Petele rosii si descuamarea usoara

Daca ai pielea sensibila, este posibil sa te confrunti cu eruptii cutanate sau sa iti apara pete rosii, cauzate de catre compromiterea celulelor din stratul exterior al pielii. Astfel ca, pielea va deveni foarte vulnerabila.

 

2.Senzatia de disconfort

Cel mai adesea persoanele care se confrunta cu o astfel de conditie a pielii simt un fel de arsuri, intepaturi si o senzatie de “strangere” la nivelul pielii.

 

3.Pielea este foarte uscata

Desi nu este intotdeauna cazul, persoanele cu pielea uscata pot prezenta o sensibilitate mai ridicata din cauza faptului ca pielea foarte uscata este mai predispusa la declansarea sensibilitatii si la reactivitate.

 

4.Reactivatate ridicata

Daca ai pielea sensibila, poti observa ca anumite produse ca: sapunurile, detergenti, parfumurile, produsele de ingrijire, pot provoca anumite reactii, precum: mancarime, roseata sau uscarea excesiva a pielii.

 

Daca si tie ti se intampla adesea una dintre situatile de mai sus, iti recomandam a discuta cu esteticianul care se ocupa de pielea ta. Aplicarea unor produse sau remedii neadecvate situatiei tale, pot agrava conditia pielii tale. Din pacate, doar o piele avem pe parcursul vietii noastre, iar tot ce aplicam la exterior, precum si ce consum la interior, lasa urme asupra acesteia. Pielea sensibila si reactiva poate pare o problema fara o solutie – exista insa remedii ce pot fi aplicate cu usurinta.

 

Personalul din studioul nostru de beauty si sanatate este bucuros sa iti raspunda la intrebarile tale despre tratamentele dedicate pielii sensibile, dar si despre alte tratamente specifice pentru ingrijirea pielii.

 

Cu drag,

BH.

 

PS: Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de youtube.