Este epilarea cu zahar dureroasa? - BHStudio

Draga mea,

Cand spui sugaring, nu te gandesti la ceva dulce? Epilarea cu zahar (sugaring) presupune indepartarea parului nedorit de pe corp cu o pasta naturala formata din zahar si apa. Totodata, aceasta metoda de epilare exfoliaza pielea prin indepartarea celulelor moarte odata cu smulgerea firelor de par, ceea ce face ca pielea sa fie foarte catifelata – o piele fina ca de bebelus. Dar cat de tare doare epilarea cu zahar?

Ei bine, orice metoda de indepartare a parului poate fi dureroasa, in functie de priceperea si de tehnica persoanei care efectueaza procedura. De asemenea, depinde de toleranta fiecarei persoane si de sensibilitatea corporala. O varietate de factori contribuie la ceea ce poti sau nu poti suporta, deci trebuie sa ai in vedere acest lucru.

 

Marea majoritate a persoanelor care incearca epilarea cu zahar confirma faptul ca sugaring-ul nu este o metoda atat de dureroasa ca si epilarea cu ceara. Durerea resimtita este ca si durerea pe care o simti cand ti se dezlipeste un plasture de pe piele. Epilarea cu ceara se prinde atat de piele, cat si de folicul de par, smulgandu-se chiar si putin din pielea ta in timpul procedurii. Pasta de epilare cu zahar se lipeste numai de firul de par si se poate aplica de mai multe ori pe aceasi suprafata a pielii, fara a agresa pielea si fara a provoca iritatii. Astfel ca, epilarea cu zahar nu afecteaza celulele vii ale pielii si minimizeaza durerea, deoarece parul se smulge in directia naturala a cresterii.

 

Vrei sa stii un alt avantaj? Epilarea cu zahar poate fi aleasa si de cei care au pielea subtire din cauza anumitor medicamente sau sufera de alte afectiuni precum psoriazis sau eczeme. Pasta de zahar este hipoalergenica, nu provoca iritatii si nu agreseaza pielea in niciun fel, iar tehnica de epilare este soft (specialistul nu intampina nicio problema in utilizarea pastei de zahar), iar clientul (a) se bucura de un tratament de sugaring relaxant. Totodata, aceasta metoda de epilare nu afecteaza mediul inconjurator. Poate nu iti dai seama, insa bucatile de ceara sunt aruncate la gunoi si au nevoie de 200 – 300 de ani pentru a se descompune. Pasta de zahar poate fi indepartata si eliminata cu apa calda.

Daca pana acum epilarea cu lama de ras a fost singura metoda de epilare pe care ai folosit-o, sa stii ca exista posibilitatea ca epilarea cu zahar sa ti se para dureroasa, insa nu abandona din prima, pentru ca rezultatele de dupa te vor convinge ca ai gasit cea mai buna metoda de epilare.

 

Epilarea cu zahar nu este doar o metoda de smulgere a firelor de par de pe corp, ci este o terapie de ingrijire a pielii si de rasfat atat pentru corp, cat si pentru suflet. Specialistii in sugaring lucreaza cu manusi de unica folosinta si tratateaza fiecare milimetru din pielea ta cu cea mai mare atentie posibila ca si cum ar avea un pahar de cristal in grija.

 

Personalul din studioul nostru de beauty si sanatate este bucuros sa iti raspunda la intrebarile tale despre epilarea cu zahar (sugaring), dar si despre alte tratamente specifice pentru ingrijirea pielii.

 

Cu drag,

BH.

 

PS: Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de youtube.