Zona inghinala – cea mai reactiva zona a corpului uman - BHStudio

Draga mea,

Stiai ca exista o zona a corpului care este mult mai sensibila decat oricare alta zona? Nu, nu este fata, ci zona inghinala, care este cea mai sensibila zona a corpului nostru indiferent de tipul de piele. Astfel ca, aceastei zone trebuie sa i se acorde o atentie mai mare in ceea ce priveste rutina de ingrijire.

 

Dupa cum stiai parul pubian apara aceasta zona sensibila, iar indepartarea lui poate crea anumite probleme. Insa nu atat indepartarea pilozitatii cauzeaza consecinte neplacute, ci metoda de epilare aleasa, intrucat pot aparea iritatii, leziuni sau foliculita provocate de catre firele rau smulse, bacterii, tehnica nepotrivita. Astfel ca, trebuie sa acorzi o atentie deosebita asupra metodei de epilare, pentru ca lama de ras, epilatorul electric, cremele epilatoare s.a pot provoca cresterea firelor de par pe sub piele sau chiar sa creeze un mediu ideal pentru devoltarea bacteriilor, iar metodele termice amplifica sensibilitatea pielii din zona inghinala, provocand  arsuri ce pot duce spre hiperpigmentari si iritatii. Epilatul prin smulgere poate leza pielea foarte usor, provocand chiar rani.

 

In momentul cand vrei sa alegi o metoda de epilare din cadrul unui centru de estetica trebuie sa stii ce produs se foloseste, care sunt normele de igiena implicate in proces si tehnica folosita (o smulgere agresiva poate provoca sangerari ce maresc riscul aparitiei infectiilor; cum zona inghinala are pielea mai umeda si are o structura mai speciala, care nu permite o vindecare rapida), intrucat toate acestea au un rol major in ceea ce priveste sanatatea zonei inghinale.

 

Ar trebui sa te gandesti inainte de aplicarea oricarui produs sau de a utiliza o metoda de epilare, ca zona inghinala are aceeasi reactivitate ca tenul sensibil, iar daca esti insarcinata aceasta zona este si mai sensibila din cauza transpiratiei excesive, care creste riscul de a produce leziuni.

 

Solutia mea pentru tine este epilarea cu zahar, care este o metoda foarte blanda in ceea ce priveste epilarea inghinala. Pasta de zahar folosita este 100% naturala si igienica, excluzand riscul aparitiei infectiior sau iritatilor. Cu manusi de unica folosita se aplica produsul, care este la temperatura corpului, reducand riscul provocarii unor arsuri sau hiperpigmentari. Totodata, epilarea cu zahar (sugaring) previne crestere firelor de par pe sub piele datorita tehnicii folosite (smulgerea se efectueaza in directia cresterii firelor de par) si aparitia foliculitei datorita faptului ca firele de par nu sunt rupte, ci sunt eliminate cu radacina pentru a permite canalului folicular sa ramana liber si sa nu se inflameze.

 

Nu trebuie sa iti fie frica sa incerci o noua metoda de epilare sau sa te complaci intr-o situatie daunatatoare sanatatii zonei inghinale sau corpului tau. Ai grija de pielea ta si de corpul tau acum, caci doar un corp avem pentru o viata.

 

Personalul din studioul nostru de beauty si sanatate este bucuros sa iti raspunda la intrebarile tale despre epilarea cu zahar, dar si despre alte tratamente specifice pentru ingrijirea pielii.

 

Cu drag,

BH.

 

PS: Nu uita sa te abonezi la canalul nostru de youtube.